Lær førstehjælp

Derfor underviser Røde Kors i førstehjælp

Førstehjælp er det fundament, Røde Kors bygger på. Vi blev stiftet i 1863 fordi verden havde et behov for en organisation, der kunne yde førstehjælp til sårede soldater, som ingen andre hjalp. Siden da har Røde Kors ydet den første hjælp til syge og sårede - lige fra slaget i Dybbøl, over Koreakrigen til nutidens moderne konflikter.

Vi har over 150 års erfaring med at yde førstehjælp, og med den erfaring i ryggen sætter vi løbende nye standarder for førstehjælpsteknik og kurser. Vi bygger vores kurser på forskning og international viden fra 188 Røde Kors selskaber over hele verden, og vi klæder vores instruktører på til at give undervisning, vi ved virker.

I Danmark har vi over 50 års erfaring med at undervise professionelt i førstehjælp.

Vi ønsker, at flere danskere skal kunne hjælpe hinanden

Kun ca. 16% overlever et hjertestop. Hvis flere danskere lærer førstehjælp, kunne vi ændre den statistik. For faktisk stiger chancen for at overleve med op til tre gange, hvis der bliver givet førstehjælp, indtil en ambulance når frem.

I Røde Kors er det vores mål, at alle danskere skal kunne førstehjælp, så vi kan hjælpe hinanden, hvis uheldet er ude. En hurtig førstehjælpsindsats kan være med til at redde liv - og mindske eventuelle varige skader efter et hjertestop.

Førstehjælpskurser

Røde Kors tilbyder kurser i førstehjælp til både private og virksomheder. Virksomheder/Institutioner bedes kontakte afdelingen.

Kurser afholdes af de lokale Røde Kors afdelinger og kan for virksomheder og institutioner afholdes hos jer.

Vi udbyder standartkurser som er godkendt af Dansk Førstehjælps Råd. Ønsker du et kursus med stof der lige passer til dit firma/institution så prøv at kontakte afdelingen.

Private:
- Dig og mig som privatpersoner
- Skoleelever

Virksomheder:
- Skoler
- Daginstitutioner
- Virksomheder
- Foreninger

Opdateret juli 2023

Kørekort kursus


Inden du kan tilmeldes teoriprøve, skal du have gennemgået et kursus i førstehjælp. 

Røde Kors tilbyder godkendte førstehjælpskurser. Kurserne tager 8 timer og indeholder Hjerte-Lunge-Redning med AED og færdselsrelateret førstehjælp. Når du har bestået kurset, får du et bevis. Kurset koster pr 1/1 - 2023 kr. 620,00.