”Den, der gemmer til natten, gemmer til katten.”

”Den, der gemmer til natten, gemmer til katten.”

SMID TØJET RY.>/STRONG>

”Den, der gemmer til natten, gemmer til katten.”

Igen i år gennemfører Røde Kors Danmarks største genbrugsbegivenhed.

”Smid tøjet Danmark 2017.” kampagnen løber af stablen fra 1. maj 2017 til 4. juni 2017.

Kampagnen skal give danskerne lyst til at tømme klædeskabet og donere og købe noget af alt det gode tøj, der er doneret.

Kampagnen gennemføres i samarbejde med TV2`s hovedkanaler og regionerne og støttes på flere måder af forskellige firmaer og organisationer bl.a. Bestseller, Coop, Miinto m.fl., ligesom skoler og andre institutioner er involveret.

I stedet for som tidligere at lave et Gallashow laver TV 2 i år tre helt nye programmer, hvor der bl.a. er fokus på Røde Kors’ hjælpearbejde, og den forskel Røde Kors gør i verden. Der er desuden et program med styling og makeover med genbrugstøj. Flere kendte donerer deres tid og medvirker i et program, hvor de deltager i en konkurrence om at lave den flotteste kreation og sammensætte genbrugstøj.

Dorrit Lauridsen fra Røde Kors’ lokale tøjbutik i Ry opfordrer kraftigt til, at borgerne i Ry ”smider tøjet” og donerer deres gode tøj til Røde Kors. For, som hun siger, ”Den, der gemmer til natten, gemmer til katten”. Jeg tror, at vi alle har oplevet at tænke: ”Lige netop dette her stykke tøj, vil jeg ikke af med. Det bliver nok moderne igen. Det har også været dyrt, så det beholder jeg”. Når der så igen er gået et stykke tid, finder man ud af, at det kommer man aldrig til at bruge, og det kan så faktisk være blevet ude af takt med tiden, i al den tid det har ligget gemt væk, og det synes jeg faktisk er en skam, når det har kunnet være anvendt til et godt formål. Så smid det gode tøj, så vil vi i Røde Kors behandle det godt og forvandle det til nødhjælp, der gør en kæmpe forskel i verden. ”

Dorrit Lauridsen opfordrer til, at borgerne kommer ind i butikken i Ry og afleverer det gode tøj. Butikken vil så tage godt imod donationerne og byde på en kop kaffe.

Donationerne kan også afleveres i Røde Kors containerne i Ry og omegn. Containerne kan findes på følgende adresse:

Røde Kors, Ellemosen 1, 8680 Ry.
Røde Kors Butikken, Randersvej 11B, 8680 Ry.

Facebook%201sp